Службе

Посета Ане Ивановић PDF Print

Ана Ивановић у посети Развојном саветовалишту у Земуну

4.новембар 2023. године

Наша прослављена тенисерка и амбасадорка УНИЦЕФ-а, Ана Ивановић посетила је Развојно саветовалиште Дома здравља ,,Земун“ и пружила подршку родитељима и деци са сметњама у развоју.


Ана Ивановић се срела са члановима породица које добијају услуге подршке у том саветовалишту и разговарала са запосленима који раде у оквиру програма Ране интервенције. Истичући значај рада развојних саветовалишта, указала је на то колико је важна помоћ породицама деце са сметњама у развоју.

„Дом здравља заједно са педијатрима и патронажним сестрама има јединствену улогу у подршци родитељима у најзначајнијим првим годинама живота детета. За родитеље и њихову децу, која се суочавају са развојним ризицима и тешкоћама, сарадници у развојном саветовалишту имају посебан значај. Кроз сарадњу са УНИЦЕФ-ом, здравственим радницима и сарадницима годинама уназад омогућен је приступ најсавременијим знањима и праксама заснованим на доказима у области здравља и раног развоја деце. Задовољни смо што кроз програм раних интервенција можемо да пружимо најбоље услуге за децу и родитеље, а кроз повезивање са другим секторима осигурамо континуитет, квалитет и интензитет подршке која им је потребна“, истакла је др Дражена Бабић, директорка Дома здравља Земун.


Ана је напоменула да је посебно срећна што је видела свој дом здравља и што се присетила детињства, оно што је чула од мама и од медицинског особља јој је од посебног значаја  јер се упознала са услугама које су драгоцене деци и породицама.


 

  
 

Covid 19

Banner

Vakcinacija

Banner