Актуелности
40 година рада Развојног саветовалишта PDF Print
Развојно саветовалиште Дома здравља Земун  се може похвалити

Дана 13.05.2022.године обележено је 40 година рада Развојног саветовалишта Дома здравља Земун.

Скуп су поздравили државни секретар Министарства здравља Републике Србије Проф.др Предраг Саздановић, државна секретарка Министарства за бригу о породици и демографију у Влади Републике Србије, Милка Миловановић-Минић, као и директорка Института за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут", Доц др Верица Јовановић.

Скупу су присуствовали представници и ГО Земун, УНИЦЕФ-а, ПИО фонда, НВО -Удружење Родитељ и Пријатељи деце Земуна , као и представници ПУ "Сима Милошевић" Земун, ОШ " Сава Јовановић Сирогојно", ОШ "Радивоје Поповић", Школе за ученике оштећеног вида "Вељко Рамадановић" као и тимови Развојног саветовалишта и Саветовалишта за младе.

Развојна саветовалишта су посебни центри при Служби за здравствену заштиту деце која окупљају један мултидисциплинарни тим - педијатра са мед.сестром у тиму, логопеда, дефектолога - олигофренолога, психолога, социјалног радника и нутриционисту. У зависности од потреба детета укључују се и физијатри, стоматолози, психијатри и друге специјалности.

Развојно саветовалиште Дома здравља Земун се може похвалити са изузетним резултатима рада, тј захваљујући раним интервенцијама, просек деце која остају са развојним проблемима ( са хендикепом), а на основу праћења од 1991.године до 2021.године је 0,63% у односу на укупан број рођене деце регистроване у Дому здравља Земун. Тај проценат се у свету креће од 3-5%.

Циљ постојања развојних саветовалишта је правовремено препознавање развојних одступања и укључивање деце у програм ране интервенције.

 
Правилник о усавршавању PDF Print

Поштовани на овом линку можете преузети правилник

 
Специјализације 2022 PDF Print

Поштовани на овом линку можете преузети правилник

Интерни оглас за специјализације 25.01.2022.

Решење о одобрењу специјализација 08.02.2022.

Решење о одобрењу специјализације 15.04.2022.


 
Интерни оглас PDF Print

Интерни оглас можете преузети на овом линку

 
Националне смернице за примену лекова у периоду дојења PDF Print

 

На овом линку можете преузети смернице
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 Next > End >>

Page 1 of 7

Covid 19

Banner

Vakcinacija

Banner